Dva dni v Bratislavskom depe

26.1.2010 8:00 Michal Plíhal

Dva dni v Bratislavskom depe

Jedného letného dňa som sa rozhodol spraviť si menší fotovýlet do Bratislavského hlavného depa, kde sa vždy nájde veľké množstvo krásnych rušňov. Pôvodne som si výlet plánoval len na jeden deň, no po prvom bolo jasné, že sa vrátim znovu aj napriek vysokým teplotám, ktoré dosahovali 30 stupňov v tieni. Len dodám, že po depe som celý čas chodil v reflexnej veste a s platným povolením.




V tom čase sa v depe nachádzalo až príliš mojich najobľúbenejších goríl, ktoré nemali svoje dni a bolo ich vtedy veľmi veľa neschopných.
A ako to už býva, sem tam sa k nim pridalo eso, laminátka či nejaká tá princezná a tak mohla vzniknúť moja celkom prvá fotoreportáž.

Na obedňajšom Slnku odpočíva zmes rôznych druhov rušňov v rôznych farbách




Laminátka 240.136 mala zrejme menšiu nehodu... © 3michal


350.012 po požiari sa ešte stále dávala dokopy, vedľa 362.007 ktorej náter je už minulosťou a v tom čase bola tiež nepojazdná © 3michal


Po ľavej strane náš starý známy taktiež nepojazdný "Titanic" so zatekajúcou strechou a vedľa ešte stále čistá 008 po nedávnej EH © 3michal


Tri kolegyne vedľa seba © 3michal


A znovu všade samé gorily © 3michal


Princezná 5-ka už zachádza na svoj vlak na hlavnej © 3michal


Hugo ešte vo svojom pôvodnom nátere © 3michal


Na druhý deň znovu "gorilie" kráľovstvo. 350.013 čaká na nástup na R 474 Jadran © 3michal


Rýchlik 474 Jadran, ktorý prišiel na hlavnú s princeznou © 3michal


Ďalej na tomto vlaku už pokračovala krásavica 350.013 © 3michal


V depe sa mi páčilo, počasie vyšlo, či aj fotky, to už nechám na Vás, v každom prípade bol to môj celkom prvý pokus o niečo také, tak tomu zodpovedajú aj moje skúsenosti s fotením aj kvalita fotiek. Ešte sa musím veľa učiť v tomto. Poďakovať sa chcem aj ľuďom z depa Bratislava hlavné za ochotu.

Galéria