Železničné priecestia v meste Turzovka slovom a obrazom

15.3.2009 8:00 Ing. Ján Paluch

Železničné priecestia v meste Turzovka slovom a obrazom

Mesto Turzovka (okres Čadca) leží na severozápade Slovenska, má zhruba okolo 8000 obyvateľov a jej zakladateľom bol Juraj Thurzo. Toto mesto, ktoré bolo do roku 1969 obcou, je zvláštne nielen tým, že priamo cez jeho centrum prechádza trať 128 (Čadca – Makov a späť), avšak dá sa tiež povedať, že ho delí na dve polovice, pričom táto trať je v rámci mesta veľakrát pretínaná železničnými priecestiami.

 

 


Na území mesta Turzovka sa nachádzajú dve železničné stanice a to žst. Turzovka, ktorá sa nachádza priamo v centre mesta, mestskej časti Stred a žst. Turzovka zastávka v mestskej časti Vyšný koniec. Túto zastávku určite mnohí z vás poznajú, ktorí boli navštíviť Kaplnku Panny Márie na hore Živčák a priľahlé pramene na tejto hore.

Nakoľko som rodeným Turzovčanom a zatiaľ ešte v tomto meste žijem, i keď už občas bývam viac mimo Turzovky ako na nej (náš slang „na Turzovke“), rád by som Vás oboznámil s jednotlivými železničnými priecestiami, ktoré sa tu nachádzajú. Podotýkam, že v tomto článku som sa zameral len na železničné priecestia na území mesta Turzovky vybavené priecestnými zabezpečovacími zariadeniami svetelnými (PZZs), ktorých je tu celkovo 7, teda ide o križovanie ciest pre motorové vozidlá (miestnych komunikácií) so železničnou traťou. Do tohto počtu nepočítam železničné priecestia vybavené len výstražnými krížmi, ktorých je tu tiež dosť veľký počet (cca. 9), pretože ide väčšinou len o rôzne výjazdy na lúky do polí a lesov, teda kríženie poľných ciest s traťou.

Umiestnenie jednotlivých železničných priecestí

Z hľadiska zaradenia podľa úseku trate prvých päť železničných priecestí (č. 1, 2, 3, 4, 5) sa nachádza medzi železničnými stanicami Turzovka a Turzovka zastávka a posledné dve priecestia (č. 6, 7) sa nachádzajú na úseku medzi železničnými stanicami Turzovka zastávka a Vysoká nad Kysucou. Pritom musím ešte podotknúť, že na tomto úseku sa nachádza ešte jedno železničné priecestie vybavené PZZs, avšak to už je na území susednej obce Vysoká nad Kysucou.

Z hľadiska zaradenia do mestských častí prvé dve železničné priecestia (teda č.1, 2 ) sa dá povedať, že sa nachádzajú priamo v meste Turzovka, časti Stred. Železničné priecestie č. 3 sa nachádza na hranici mestských častí Stred a Vyšný koniec. A posledné štyri železničné priecestia (teda č. 4, 5, 6 a 7) sa nachádzajú v mestskej časti Vyšný koniec. Najbližšie k môjmu bydlisku (cca. 200 m od domu) sa nachádza železničné priecestie č. 4 a trať smerom do Makova vedie tiež za domom.

Zoznam železničných priecestí v meste Turzovka
  • priecestie č. 1 – na hranici ulíc R. Jašíka a M. R. Štefánika, Nádražnej ulice a ulice Pod Brehom (resp. Pod Bukovinou), v centre mesta - km 14,424
  • priecestie č. 2 – ulica Beskydská, u bytoviek a najbližšie k policajnej stanici - km 14,625
  • priecestie č. 3 – na hranici ulice M. R. Štefánika a Kysuckej (bývalej Revolučnej) cesty, výjazd z /vjazd do mesta Turzovka - km 15,035
  • priecestie č. 4 – Dlhovanská cesta, cesta do susednej obce Dlhá nad Kysucou - km 15,241
  • priecestie č. 5 – Turkovská cesta, cesta do mestskej časti Turkov - km 17,298
  • priecestie č. 6 – Semetešská cesta, smer Veľké Rovné, Bytča, Žilina - km 17,832
  • priecestie č. 7 – Kysucká (bývalá Revolučná) cesta, smer Vysoká nad Kysucou a Makov - km 18,110 

Teda len pre názornosť vzdialenosti medzi jednotlivými železničnými priecestiami (odčítané z kilometrovníkov pred železničnými priecestiami) sú nasledovné:

  • č. 1 a č. 2 – cca. 0,201 km
  • č. 2 a č. 3 – cca. 0,410 km
  • č. 3 a č. 4 – cca. 0,206 km
  • č. 4 a č. 5 – cca. 2,057 km
  • č. 5 a č. 6 – cca. 0,534 km
  • č. 6 a č. 7 – cca. 0,278 km
Priecestia v meste Turzovka fotografiou a videom

Každé zo spomenutých priecestí sa tu predstavuje charakteristickým obrázkom a videom. Video vo formáte VMV sa po kliknutí na jeho označení otvorí v novom okne.

Železničné priecestie č. 1 – v centre mesta - km 14,424

Pohľad na tvar kríženia trate do Čadce a ciest, ktoré vedú k železničnej stanici, mestskému úradu a do Čadce (naľavo) a na Chatu Bukovina (napravo) - 17.2.2008 © Bc. Ján Paluch

Železničné priecestie č. 2 – Beskydská ulica - km 14,625

Pohľad na signalizačné zariadenie a ku križovatke s cestami vedúcimi k železničným priecestiam č. 1 a č. 3 - 11.3.2007 © Bc. Ján Paluch

Železničné priecestie č. 3 – výjazd z /vjazd do Turzovky - km 15,035

Pohľad na signalizačné zariadenia a ku križovatke s cestou II. triedy smer Makov a Čadca - 5.1.2007 © Bc. Ján Paluch


Železničné priecestie č. 4 – Dlhovanská cesta - km 15,241

Pohľad na signalizačné zariadenia a cestu smerom do obce Dlhá nad Kysucou - 27.12.2006 © Bc. Ján Paluch

Železničné priecestie č. 5 – Turkovská cesta - km 17,298

Pohľad na signalizačné zariadenie a na cestu smerujúcu do mestskej časti Turkov - 7.3.2008 © Bc. Ján Paluch

Železničné priecestie č. 6 – Semetešská cesta - km 17,832 

Pohľad na ostrý tvar kríženia trate do Čadce a cesty ku križovatke na smery Čadca a Makov - 16.2.2008 © Bc. Ján Paluch


Železničné priecestie č. 7 – Kysucká (bývalá Revolučná) cesta - km 18,110 

Pohľad na ostrý tvar kríženia trate a cesty II. triedy smerom na Makov - 16.2.2008 © Bc. Ján Paluch

Ďalšie fotografie zachycujúce priecestia v rôznych podobách nájdete pochopiteľne v pripojenej galérii.

Záverečné poznámky

V tejto kratučkej reportáži som len chcel čitateľom ukázať to, že v tomto meste skutočne prechádza vlak centrom. Snažil som sa tu vykresliť kríženia železnice a jednotlivých komunikácií, pretože nie každý z nás má tú možnosť cestovať po Slovensku a spoznávať jednotlivé zákutia každého kraja a tým pádom aj osobne spoznávať každú trať a každé mesto či obec. V žiadnom prípade mi tu nešlo o žiadne odborne vysvetľovanie ani nič také, len o takú malú dokumentáciu skutočnosti. I keď pravdupovediac som myslel, že nakoniec tento malý článok nikdy neuzrie svetlo sveta, sa mi to po období viac ako rok podarilo.

Výber fotografií a videí som použil zo svojho malého archívu, kde som sa snažil vybrať len to naj, pretože tých fotografií naozaj bolo neúrekom. Čo sa týka videí za ich zníženú kvalitu sa ospravedlňujem, pretože so svojim fotoaparátom nadľudské výkony asi nikdy nedosiahnem a aj prerábkou do formátu Windows Media Video vždy príde k nejakej strate kvality. Takže dúfam, že tento malý článok vás aspoň trošku zaujme a zapáči sa vám.

Odkazy:

Titulná snímka: 9.2.2008 - priecestie č. 7: prechádzajúci vlak Os4011 do Čadce v zložení 811.025 + 011.426
 © Bc. Ján Paluch.

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy