Nová rodinná jízdenka SONE+PKP do polského příhraničí - ale také „Bohemian Train“ do Berlína

9.12.2008 12:00 -zz- Zdroj: České dráhy, a.s.

Nová rodinná jízdenka SONE+PKP do polského příhraničí - ale také „Bohemian Train“ do Berlína

České dráhy nabídnou od 14. prosince zcela novou víkendovou jízdenku SONE+PKP a rozšíří nabídku internetových jízdenek o nové cíle v Polsku, Slovinsku a Rakousku. Cesty vlakem do zahraničí budou díky tomu od nového jízdního řádu levnější. (Náš národní železniční dopravce ovšem pamatuje i na klientelu movitější - produktem „Bohemian Train“.)

 

 

 

Od nového jízdního řádu začnou České dráhy prodávat výhodné rodinné jízdenky SONE+PKP, které budou platit ve 2. třídě vlaků Českých drah (u pendolin ve spojení s povinnou místenkou) a ve vybraných úsecích příhraničních oblastí Polska v osobních vlacích (kategorie „osobowe“) a také rychlících Praha – Wroclaw a zpět (R 250 až R 254).

Jízdenku SONE+PKP může použít skupina cestujících se dvěma dospělými a nejvýše třemi dětmi do 15 let, vhodná je ale i pro jednotlivce,“ uvádí Jiří Nálevka, ředitel Odboru koncepce a obchodu osobní dopravy ČD. „Cestujícím nabízíme dvě varianty jízdenek, a to za 250 a 550 korun. Volba vhodné cenové varianty jízdenky závisí na kategorii použitých vlaků Českých drah. Cestujícím, kteří pojedou po Česku jen osobními nebo spěšnými vlaky, stačí jízdenka za 250 korun. V dálkových vlacích budou potřebovat dražší variantu za 550 korun. V polském příhraničí je možné s oběma variantami cestovat všemi osobními vlaky a také rychlíky v úseku Lichkov – Wroclaw. Pokud cestující pojedou pendolinem, je potřeba, aby si k jízdence dokoupili příslušný počet místenek.“

Zobraz ve formátu PDF!

„Jízdné do polského příhraničí bude s jízdenkou SONE+PKP výrazně levnější než dosud, kdy cestující platili jízdné podle mezinárodního tarifu. Levněji tak bude možné dojet například do Klodzka, Wroclavi, Opole nebo do Katovic. Do prvních stanic za česko-polskými hranicemi a do Glucholaz bude i nadále možné cestovat osobními a spěšnými vlaky na vnitrostátní variantu SONE+,“ doplňuje Jiří Nálevka.

Jízdenku SONE+PKP budou prodávat všechny pokladny s elektronickým výdejem jízdenek a průvodčí ve vlacích, a to pouze v sobotu nebo neděli (předprodej není možný). Jízdenky platí do půlnoci dne pořízení jízdenky a je možné si k nim přikoupit také jízdní doklad pro kolo za 90 korun.

Tolik praví dnešní tisková zpráva Českých drah. Vypadá to dobře - ale v řadě případů jen do okamžiku, než si začnete vyhledávat spojení, na němž byste tuto jednodenní jízdenku prakticky využili.

O ostatních nových nabídkách Českých drah, které se týkají elektronických jízdenek eTiket do zahraničí, se můžete dočíst přímo ve zmíněné tiskové zprávě.

*****

Dnes ovšem České dráhy nepotěšily jen rodiny počítající každou korunu, ale také klientelu z opačného konce sociální pyramidy. Médiím rozeslaly toto sdělení:

České dráhy uvedou ve čtvrtek na trh nový produkt pro střední vyšší a vyšší klientelu pod názvem Bohemian Train. Jde o jeden z projektů, jako jsou Preventivní vlak, Vlak dobré vůle či Kinematovlak. Zatímco tyto sociálně orientované projekty financují České dráhy, je projekt Bohemian Train založen na komerční bázi, cestující hradí náklady spojené s touto cestou a jeho cílem je vytvořit dlouhodobě ziskový produkt pro ekonomicky silnou cílovou skupinu. S ohledem na charakter oslovené klientely je cena jízdenky 20 000 Kč a výš. České dráhy tak chtějí nabídnou zážitkové cestování – zážitek z cesty vlakem – i klientele, kterou dosud neoslovovaly žádným ze svých produktů, a která využívá např. spoje jako jsou Orient Express či jiné specifické vlaky na evropském trhu železniční zážitkové turistiky. Předpokládáme, že také v budoucnosti budeme této klientele nabízet podobné vlaky pod značkou Bohemian Train a naším cílem je oslovit také další bussines klientelu s cílem nabídky podobných zážitkových vlaků.

Ilustrační snímek Českých drah

Vlak je sestaven z vozů určených pro vlaky EuroCity a EuroNight, se kterými se mohou cestující denně setkávat na pravidelných spojích v České republice, např. mezi Děčínem, Prahou, Brnem a Břeclaví. Ve vlaku budou zařazeny dva restaurační a jeden lůžkový vůz, jeden vůz druhé třídy a dva vozy první třídy. Tyto vozy jsou pořízeny na komerčním základě a jsou určeny pro komerční spoje typu EuroCity, EuroNight a speciální vlaky na objednávku. Tyto vlaky a vagóny nejsou financovány ze závazku veřejné služby (objednávka státu nebo krajů). 

Podrobnosti o prvním takovém vlaku, který pojede 11.12.2008 z Prahy do Berlína na "jedinečný koncert Eltona Johna", si můžete přečíst v tiskové zprávě.

Súvisiace odkazy