Novinky na koľajisku Ivana Klasa

5.10.2008 8:00 Ivan Klas

Novinky na koľajisku Ivana Klasa

Ako sme spomínali pri predchádzajúcej prezentácii koľajiska, že novinky nafotíme a pridáme, nastal konečne čas na ich prezentáciu. Trvalo to možno neskutočne dlho, ale aj napriek tomu nie sú všetky detaily trate dotiahnuté. Od poslednej prezentácie koľajiska prišlo k niekoľkým zmenám, ktoré by sme chceli predstaviť.

 

 

 

Najmarkantnejšia zmena je pridanie trojkoľajnej skrytej stanice v ľavej časti koľajiska. Tým sa celková dĺžka panelu koľajiska natiahla skoro o ďalší meter a tak je jeho celkový rozmer približne 5 x 1 m. Táto zmena trocha prispela k zlepšeniu priepustnosti (vplyvom troch skrytých koľají) a predĺženiu trate. Na novom úseku bol urobený nový viadukt, ale kvôli skrytej stanici zmizla sústava tunelov. Celá táto časť však ešte nie je dokončená. Medzi najviditeľnejšie nedostatky patrí stále chýbajúci cestný most a zábradlie na viadukte. Ale každý kto niekedy koľajisko robil vie, že vždy je čo dorábať.

21.8.2008: Nová časť koľajiska  © Milan Klas

Pribudlo aj zopár ďalších detailov, kde vďaka natiahnutiu trate sa na ňu vmestila aj predzvesť a mechanické návestidlo. V dolnej stanici na oboch zhlaviach pribudli skupinové mechanické návestidlá, ktoré sú samozrejme aj funkčné. Tieto návestidlá a aj závory sú poháňané pomocou MEMORY WIRE a preto majú celkom realistický chod. Taktiež bolo kompletne vymenené osvetlenie tejto stanice a pripravené sú aj svetlá na cestu vedúcu k nej. Pri predĺžení panelu vznikol priestor na umiestnenie píly, ktorá však ešte bude prerobená.

9.9.2008:  M286.0 prechádza okolo píly  © Milan Klas

Ako je možné zistiť porovnaním s predchádzajúcimi fotografiami, tak aj vozový park bol značne obmenený. Pribudlo niekoľko nových lokomotív a niektoré odišli na zaslúžený odpočinok. Medzi nové patrí hlavne skupina parných lokomotív a obmenené sú aj niektoré dieselové. Pribudlo aj zopár nových vagónov. Viac prezradia uvedené fotografie.

Titulná snímka: 21.8.2008: Rýchlik Horehronec na trati © Milan Klas

Galéria

Súvisiace odkazy