Pozvánka na 6. Mezinárodní nábřeží paromilů

25.8.2008 16:00 PhDr. Zbyněk Zlinský Zdroj: Železniční muzeum Výtopna Jaroměř

Pozvánka na 6. Mezinárodní nábřeží paromilů

V sobotu dne 30.8.2008 se v Hradci Králové uskuteční tradiční mezinárodní setkání milovníků parních strojů pohybujících se po kolejích, na vodě i po zemi či jen tak postávajících a sílu vyvíjejících, to vše ve velikosti skutečné i modelové.

 

 

 

 

Na labském Smetanově nábřeží v době od 10:00 do 16:00 hod. se budou moci návštěvnicí pokochat pohledem na pohyblivé i stacionární parní stroje a historické spalovací motory, po řece poplují parníčky zájemce vozící i modelové a chybět nebude ani přehlídka starodávné hasičské techniky. Fandy železniční zde jistě nadchnou ukázky jízd miniaturních parních vlaků nebo prodej železničních modelů „zahradních“ velikostí či stavebnic Merkur. Podrobnosti najdete na plakátku:

ZOBRAZ plakátek ve formátu PDF! 

Parní vlak skutečný, jímž se zájemci dostanou také do místní Muzejní expozice sdělovací a zabezpečovací techniky, pak bude jezdit jen celkem nedaleko, po trase areál Signal Mont – Hradec Králové hl.n. – Hradec Králové-Slezské Předměstí. Jeho jízdní řád a další potřebné informace jsou zde:

 ZOBRAZ plakátek ve formátu PDF!

Škoda jen, že tato akce s už letitou tradicí, byť s pohyblivou dobou konání, není přiměřeně propagována na internetu ani městem Hradec Králové, ani jejím samotným organizátorem. Na stránce Královehradeckého klubu přátel parních strojů najdete jen plakátky v nepoužitelné velikosti a na stránkách městských není prakticky zhola nic. To se ovšem netýká jízd parního vlaku, k nimž vše potřebné na stránkách Železničního muzea Výtopny Jaroměř naopak najdete. 

Specializovaná stránka Nábřeží paromilů tentokrát také trpí nedostatkem použitelného obsahu, ale zato na ní můžete najít informace o 1. ročníku fotografické soutěže „Plnou parou vpřed“, která je s letošní akcí spojena. Pro jistotu vám však její propozice nabízíme přímo tady

A na závěr této pozvánky přidávám několik obrázků z loňského ročníku této akce, přitažlivé sice zejména pro zájemce o techniku, ale přinášející zábavu, poučení a především možnost smysluplného strávení několika hodin volného času úplně každému.

Odkazy:
  1. Královehradecký klub přátel parních strojů
  2. 6. Mezinárodní NÁBŘEŽÍ PAROMILŮ
  3. Železniční muzeum Výtopna Jaroměř
  4. ČD - Muzejní expozice sdělovací a zabezpečovací techniky
  5. Signal Mont, s. r. o. - Železniční muzejní expozice
  6. Hradecká paroplavební společnost

Titulní snímek: Mašinka na 5. Nábřeží paromilů 8.9.2007 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy