2. brigáda k „Zrazu 2007“

27.5.2007 12:31 Pio

2. brigáda k „Zrazu 2007“

Trocha narýchlo sme zvolali brigádu, ktorej cieľom bolo pripraviť MDC na tohtoročný Zraz. Chvíľu som rozmýšľal, že čomu dať prednosť. Zaregistroval som sa na „železniční prohlídku tvrze Bouda“, ale nakonic vo mne prevládol pocit zodpovednosti a vybral som sa na Rendez.

 
 
 
 
Niekedy okolo ôsmej ráno som na bicyklíku dorazil na miesto činu. Na moje prekvapenie tam už čakal Jóžin a v zapätí dorazil Terčík a TomasKobra11. Všetka česť, východ Slovenska a západ Čiech v ich účasti mi vyrazil dych. Chvíľka rozhovoru a už dorazil Jirko Kubáček a hneď sme sa pustili do plánov, že čo a ako.
V krátkej chvíľke sa pridali: EBL 21, Laci, Mayo, Štb, Koko a Igor. Skrátka keď som to zrátal dohromady 11 nadšencov, v drvivej väčšine cezpoľných.
 
 
 
Jirko už prideľoval prácu. V podstate sme si dnes za cieľ vytýčili zaštrkovať koľajové pole, kde budú vystavené traťovácke gerety, zabetónovať tyčky na plot a poupratovať najväčší neporiadok.
 
 
Slnko nemilosrdne pálilo. Rozdelili sme sa na dve partie a pustili sa do práce. Mne sa ušli traťovácke vidly a tak som sa postavil k hromade štrku a v spoločnosti ďalších sme začali v úmornom teple pracovať. Druhá partia zatiaľ kopala jamy a chystala plot. Ako stúpalo slnko tak sa strácala chuť do práce.
 
 
 
Našťastie kuchári Mayo a Jirko zvonili k obedu. Boli nachystané hromady párkov, minerálka a pivo. Cvíľka oddychu stačila na to, aby sme opäť vysúkali rukávy a pokračovali v tvrdej lopote.
 
 
 
„Traťováci“ okolo 15 tej zahlásili hotovo. „Plotári“ pokročili o hodný kus ďalej a začali miešať betón a zalievať tyčky. Nevyužitej časti brigádnikov bol pristavený plošiňák a naň sa nahadzovali staré podvaly a mostnice, ktoré zavadzali v koľajisku. „Plotári“ ďalej pokračovali v svojej betonárskej činnosti.
 
 
 
Okolo sedemnástej, keď sa začalo rozprávať o grilovaní a zapití brigády som musel odísť, lebo ma čakali povinnosti.
Koniec príbehu sa hádam dozvieme v diskusii.
 
 
fotografie: Ladislav Hruškovič
 
 

Galéria

Súvisiace odkazy