Ďalšia jednosmerka v Bratislave – k MDŽ

9.3.2007 7:00 Juraj Streber (montoya) a Vladimír Hrnčiar (TTV)

Ďalšia jednosmerka v Bratislave – k MDŽ

Krajší darček si partnerky železničných fotografov z Bratislavy ani nemohli želať. Do Bratislavy zavítala ďalšia jednosmerka a to im umožnilo sa aspoň na chvíľu zbaviť svojich partnerov, ktorí ich tak často otravujú svojím fotením vlakov.

Pokazený sústruh v RD Žilina stále chrlí jednosmerné rušne do hlavného mesta Slovenska a dáva tak bratislavským železničným fanúšikom možnosť neobvyklých zážitkov. Po zelenom peršingu 162.006 ZSSK a rakani 183.013 ZSCS zavítal do Bratislavy ďalší jednosmerný peršing, tentokrát 163, konkrétne 163.121 ZSSK.

Rušeň 163.121 ZSSK včera opustil Žilinu ako už tradične nečinný na Pn 65810 s príprahovou bratislavskou cargáckou 363. Tentokrát ňou bola 363.140 ZSCS známa aj svojím nadrozmerným logom ŽS Cargo ešte z čias rozdelenia slovenských železničných spoločností. Fotograficky sa túto nezvyčajnú dvojicu lokomotív podarilo zachytiť našemu kolegovi TTV v Púchove.

 

 

K večeru sa pod rúškom tmy vydali smerom do Bratislavy kam dorazili neskoro v noci. Aj keď počasie vôbec neprialo, nerozdelenú dvojicu z noci sa mi podarilo nájsť ráno už pred jednou z hál nového depa Bratislava východné.

 

 

Keďže boli odstavené pred halou, v ktorej sa ukrývala 240.097 ZSSK, laminátka v novom nátere ZSSK, ktorá včera neúspešne absolvovala skúšobnú jazdu a dnes ju čakal reparát, bolo treba niečo urobiť s odstaveným pestrofarebným parkom HDV pred halou. Na pomoc prišla miestna 742, ktorá spolu s 363.140 ZSCS a 163.121 ZSSK vytiahli opravenú laminátku z útrob haly depa, kde sa cez noc podrobila opravy živáku.

 

 

Zatiaľ čo 240.097 ZSSK sa začala pripravovať na opakovanú skúšobnú jazdu do Sládkovičova a späť, kocúr presunul 363.140 ZSCS na vedľajšiu koľaj a uvoľnil tak cestu pre 163.121 ZSSK.

 

Ešte však kým bola presunutá do starej časti depa na sústruh, vytvorila spolu s vynovenou laminátkou pod striedavou šťavou dvojicu, ktorá sa len tak nevidí...

 

 

V každom prípade by som chcel touto cestou svojej nežnej polovičke i ďalším skvelým ženám na tomto svete poželať pekný sviatok venovaný len im, a nám mužom, veľa darčekov podobných tomu dnešnému.