Tragická železničná nehoda v Egypte

22.8.2006 8:45Zdroj: Pravda

Tragická železničná nehoda v Egypte

V pondelok v skorých ranných hodinách došlo v severnom Egypte k tragickej nehode. Pri zrážke dvoch osobných vlakov zahynulu 80 cestujúcich a ďalších 160 utrpelo ľahšie zranenia. Nehoda sa stala v meste Kaljúb, ležiacom 20 kilometrov severne od hlavného mesta Káhira, keď sa vykoľajili a prevrátili štyri vozne. Jeden z vlakov pritom narazil zozadu do druhého.

Podľa nepotvrdených informácií možno druhý vlak nedostal signál, aby zastavil. Adlaj Husajn, guvernér provincie Kaljúbíja, kde sa mesto nachádza, povedal, že vlaky smerovali do Káhiry a viezli ľudí dochádzajúcich do práce.

Požiar, ktorý v dôsledku nehody vypukol, uhasili. Na miesto nešťastia prišlo asi 25 sanitiek, ako aj stovky príbuzných cestujúcich zo zrazených vlakov. Nehoda spôsobila rozsiahle škody na vozňoch.

V Egypte došlo už k niekoľkým vážnym vlakovým nehodám. Príčinou býva často zlá technická údržba železničnej infraštruktúry. Najhoršia tragédia v dejinách egyptských železníc sa stala v roku 2002, keď pri vlakovom nešťastí zahynulo 363 osôb.

Foto: ilustračné