Pozvánka na Čango jazdy 24.8.2013

20.8.2013 17:00Zdroj: Občianske združenie ČANGO - tlačová správa

Neviem akú úlohu mala mať šiesta koľaj pri druhom nástupišti v stanici Piešťany. Predpoklad bol asi iný ako skutočnosť. Pravidelný osobný vlak tam zastaví len veľmi výnimočne. Pravidlom sa pomaly ale takmer stáva, že túto koľaj hrdza nepokryje. Po jazdách pri príležitosti osláv 900 ročnice obce Trebatice a spoznávacej jazdy medzinárodných železničných turistov, ktorých priviezol KŽC, sa koľaje očistiť podujal náš veľmi dobre známy hurvínek zo spolku Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.

Minulý rok bola ukážková akcia, načo potrebuje ujo rušňovodič piesok. Tento rok by sme si asi takéto ukážky mohli odpustiť, aj keď nie je to v našej réžii ale počasiu neporučíme. Táto veľa rokov nepoužívaná trať chce ešte celému svetu ukázať, že má čo ponúknuť. Nemusia to byť jazdy rôznych nostalgických vlakov, či Medzinárodné majstrovstvá v jazde na pákových drezinách, ale hlavne využívanie na sezónne vozenie sa na rôznych druhoch drezín pre širokú verejnosť. V Európe je takéto využívanie tratí vcelku bežným javom, príkladov je neúrekom. Na Slovensku by to mohla byť prvá lastovička.

Dovoľujeme si vás preto požiadať o podporu tejto myšlienky účasťou na akcii Vláčik motoráčik. Kde inde vás pri príchode vlakom privíta primátor mesta? Takúto možnosť zrejme zažijete len v rodnom meste kráľa Madagaskaru Mórica Beňovského. Kde to len môže byť? No predsa v strede vesmíru, v meste kde stojí známa šikmá veža s rovnýma verajáma - v meste Vrbové. Zopár šťastlivcov si odvezie domov aj nefalšovaný Vrbovský dukát.

Zostáva len dodať – nech sa páči, nastupovať!

Bližšie informácie:

  1. www.cango.sk
  2. cango@cango.sk
  3. tel: 0903 174748