Pro hokejové fanoušky vyjede stovka posilových vozů

5.5.2015 15:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

V souvislosti s utkáními české hokejové reprezentace na světovém šampionátu v ledním hokeji a s ohledem na začátek druhého květnového prodlouženého víkendu vypraví České dráhy ode dneška do pátku 8. května téměř stovku posilových vozů, které nabídnou téměř 8 000 dodatečných míst k sezení.

Nejvíce budou posilovány vlaky mezi Prahou a Ostravou a posily budou vypraveny také na nočním spojení Prahy s Brnem zajišťovaném vlakem Metropol. Ve čtvrtek večer pak počítají České dráhy s vypravením zvláštního posilového vlaku z Prahy-Libně směrem na Pardubice a Olomouc. Na tento spoj bude vypravena elektrická jednotka CityElefant s kapacitou cca 300 míst k sezení.
Pro operativní posílení dalších spojů budou připraveny také další vozy a soupravy především v Praze a v Brně. Podle provozní situace a obsazení jednotlivých spojů tak budou moci dispečeři rozhodnout o dalším operativním posílení vybraných vlaků, které budou přepravovat hokejové fanoušky do a nebo z Prahy. Spoje Českých drah zastavují také na nádražích Vysočany a Libeň, které jsou v sousedství hokejové arény.
Ve všech vlacích Českých drah platí speciální nabídka „VLAK+ hokej“, kterou je možné vydat z jakékoliv stanice na území České republiky do místa konání hokejového zápasu (Ostrava, Praha). Zákazník si nechá jízdenku orazítkovat u stánku ČD ve fanzóně u stadionu a zpáteční cestu má díky tomu zdarma. Bez razítka je ale neplatná. Jízdenku „VLAK+ hokej“ lze koupit na kterékoliv pokladně Českých drah.
Podrobné informace o cestování vlakem na zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 a tarifních nabídkách ČD najdou fanoušci na www.cd.cz/nahokej. Na stánku ČD ve fanzóně v Ostravě i v Praze budou stabilně umístěny obrazovky s informacemi o vlakových spojích. Pro rychlou orientaci o spojích a mimořádných zastaveních lze využít také mobilní aplikaci „Můj vlak“.
České dráhy připravují posily vlaků i na další víkendové dny a na příští týden.