Děti najdou v dálkových vlacích ČD malé kino

5.3.2015 19:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

České dráhy během nadcházejících jarních měsíců rozšíří provoz osobních vozů s dětským kinem na linku Praha - Pardubice - Olomouc - Ostrava - Žilina. Cestující s dětmi najdou postupně v pěti párech vlaků EuroCity a InterCity oddíl upravený jako malé kino, kde jsou během cesty promítané pohádky a kreslené příběhy. Dětem díky tomu uteče cesta vlakem mnohem rychleji a nebudou se při ní nudit. Cestující na novou službu na této lince upozorní výrazné grafické prvky na skříni i v interiéru vozů.

Dětské kino nabízejí České dráhy ve spojích railjet také na lince Praha - Pardubice - Brno - Břeclav - Vídeň - Graz. Cestující s dětmi mohou mezi Prahou a Brnem využít spoje s touto službou každé dvě hodiny.

I v dalších vlacích nabízejí České dráhy vyhrazené oddíly pro cestující s dětmi do 10 let a opět na letošní turistickou sezónu připravují provoz Cyklohráčku z Prahy do Slaného.

Podrobnosti o možnostech cestování s dětmi do 10 let naleznete v přiložené tiskové zprávě. Přiložené ilustrační záběry prezentují vozy s dětským kinem na lince Praha - Ostrava - Žilina.