Polská dodávka v hlavní roli dramatu

15.2.2017 18:00 Milan Vojtek

Polská dodávka v hlavní roli dramatu

Pozornost strojvedoucího dnes zabránila další tragédii na kolejích. Bylo kolem půl druhé, když mezistátní spoj Českých drah railjet rj 74 z rakouského Grazu do Prahy přijížděl k úrovňovému přejezdu nedaleko Hradce nad Svitavou na Svitavsku. Současně tam mířila i dodávka s vlekem.

Auto podle našich informací zajelo přední částí na koleje, kde je uvěznila padající závora. V tu chvíli se blížila souprava railjet. Podle svědectví muže z vlaku railjet najednou na krátkém úseku zastavil, přičemž o chvíli dříve jel rychlostí 120 kilometrů. Zůstal stát odhadem dvě stě metrů před přejezdem, na kterém stálo auto, uvězněné na kolejích závorou. „Stáli jsme tam jen asi dvě minuty, pak se vlak pomalu rozjel. Z přejezdu ale předtím sjela bílá polská dodávka s vlekem, zapamatoval jsem si značku auta DW 1A389. Vzpomněl jsem si v tu chvíli na nehodu ve Studénce a nebylo mi do zpěvu,“ řekl muž. V tomto případě měli cestující štěstí, že strojvedoucí byl dostatečně pozorný a stačil zastavit.
Policie zatím oznámení o mimořádné události ale nedostala. Svitavská policejní mluvčí Hana Kaizarová uvedla, že policie nemá žádnou zprávu o případu.


Přejezd, který se mohl zapsat co černé kroniky. (zdroj: mapy.cz)