Fórum - História železnice - Telgárt - Mlynky

Pozn.: Názory diskutujúcich sa nemusia zhodovať s názormi VLAKY.NET.

» Návrat na prehľad tém

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok s obrázkom

» peršing Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
SPRÁVCA SEKCIE
Zobraz odkaz na diskusný príspevok
RE: Telgárt - Mlynky

DodikeXXX,
je to oddielove navestidlo hlasnice Nová Maša. To ale do useku Telgart - Mlynky nepatri

» DodikeXXX Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
...ukážu Ti cestu rájem :-)

len si nejako neviem spomenúť kde to bolo,asi v Pohorelskej Maši

http://www.xtrains.slovaktrains.sk/albums/userpics/10001/n%C3%A1ves%C5%A5x.jpg

» rk_kn. Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
Niečo z archívu

klasický kinofilm.
Niečo z archívu Niečo z archívu

» MartinO Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Přidávám také jeden obrázek. [(c)Adolf Dudek/Vydavatelství Librex]

» NNN Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Hm, je to moja srdcová záležitosť (trať margecany - Cervená Skala) a tam ma zaujíma aj otázka filmu. Je ich totiž celkom dosť. Od úvodného zo slávnostného otvorenia trate, cez niekoľko z obdobia socializmu (o Horehronci, 475.1, Pomarančoch, ..) až po dnešné amatérske snímky. Tiež som ich niekoľko točil (viď web http://zmrail.webpark.sk - sekcia videokazety). Posledný zo zimnej jazdy 23.2.2004 - 486.007+556.036 pre IGE. Potom ešte Brezno - Dobšinská ľadová Jaskyňa (331.0), jazdy 477.013, M131.1125 (v zime), atď. Pochopiteľne mám aj kopec dobových snímkov včetne Č. S. s točňou, ale tie podliehajú autorským právam. Aj z novodobejších sa kadečo nájde, všetko je vec dohody.

» Garin Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
RE: Telgárt - Mlynky - Hnilec

Jakub :-) v Dedinkách je hneď niekoľko nádherných fotospotov a samotná trať medzi Stratenou a Dedinkami patrí k tomu najkrajšiemu, čo na Slovensku máme. V letných mesiacoch tam každý deň zavíta veľa železničných fotografov, najmä z Českej republiky, Maďarska a Spolkovej republiky Nemecko.

Záber vlaku na pozadí priehrady Palcmanská Maša a obce Dedinky si našiel cestu do mnohých zahraničných kalendárov. Je to skrátka klasika. Nájsť však ten pravý fotospot je ozajstné umenie. Okolité kopce poskytujú veľa šancí na zachytenie vlaku v romantickom prostredí. Len to chce trpezlivosť a veľa skúseností.

Napriek pomalšiemu vlakovému spojeniu sú Dedinky ľahko dostupné autobusom. Zo Spišskej Novej Vsi netrvá cesta ani hodinu.

» koko Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
ČLEN REDAKCIE

Jakub ja nie, ale ubezpecujem ta, ze majstri z masiniek v noci na nas kukali ako na zjavenie - 5 blaznov zo stativmi rozlozenych v tme po nastupisti . Niektori sa aj pytali vypravcu

» Jakub Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Nefotil dnes niekto z vas okolo 16:45 pri zastavke dedinky? Som presvedceny, ze fotit v take jdiere, este k tomu so stativom moze len niekto z tohto servera :-)).

» misox Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Slovensko patrí mezdi krásne krajiny- dôkaz fotografie z okolia telgártu.... Slovensko má svojou krásou aj na iné velké krajiny vo svete

SLOVAKIA 

» Garin Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Off topic :-) pri nočnej fotografii, najmä pri fotení objektov so silnými svetlami odporúčam používať minimálne clonové číslo aspoň 8 - 11. Kvalitný objektív potom vykreslí svetelný zdroj (lampy, reflektor lokomotívy) v hviezdicovitom tvare a nie ako rozpitú "machulu".

Podobne pri fotení svetelných tabúľ s názvom stanice sa dá preexpozícii predísť tým, že sa dohodneme s výpravcom stanice, aby sekundu-dve po začatí expozície svetelné označenie vypol.

Podobne sa dá postupovať v stanici, ak rušeň stojí, požiadame rušňovodiča, aby reflektor na náš signál po začatí expozície vypol a pokračujeme v expozícii menej svetelných partií záberu.

» Pridaj príspevok k téme

LTE Logistik a Transport Slovakia s.r.o.

TOPlist