Úvod | VLAKY.NET TV | VLAKY.NET Shop | Klub | M 262.004 | Trate | Modely | Simulátory | Download | Last minute
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok s obrázkom
» peršing Príspevky: 9 034 5.11.2009 20:36
|
RE: Telgárt - Mlynky DodikeXXX, je to oddielove navestidlo hlasnice Nová Maša. To ale do useku Telgart - Mlynky nepatri |
» DodikeXXX Príspevky: 2 361 5.11.2009 20:29
|
...ukážu Ti cestu rájem :-) len si nejako neviem spomenúť kde to bolo,asi v Pohorelskej Maši http://www.xtrains.slovaktrains.sk/albums/userpics/10001/n%C3%A1ves%C5%A5x.jpg |
» MartinO Príspevky: 89 30.3.2006 22:33
|
RE: Telgárt - Mlynky Přidávám také jeden obrázek. [(c)Adolf Dudek/Vydavatelství Librex]
|
» NNN Príspevky: 1 400 8.8.2005 18:30
|
RE: Telgárt - Mlynky Hm, je to moja srdcová záležitosť (trať margecany - Cervená Skala) a tam ma zaujíma aj otázka filmu. Je ich totiž celkom dosť. Od úvodného zo slávnostného otvorenia trate, cez niekoľko z obdobia socializmu (o Horehronci, 475.1, Pomarančoch, ..) až po dnešné amatérske snímky. Tiež som ich niekoľko točil (viď web http://zmrail.webpark.sk - sekcia videokazety). Posledný zo zimnej jazdy 23.2.2004 - 486.007+556.036 pre IGE. Potom ešte Brezno - Dobšinská ľadová Jaskyňa (331.0), jazdy 477.013, M131.1125 (v zime), atď. Pochopiteľne mám aj kopec dobových snímkov včetne Č. S. s točňou, ale tie podliehajú autorským právam. Aj z novodobejších sa kadečo nájde, všetko je vec dohody. |
» Garin Príspevky: 5 154 13.7.2005 8:47
|
RE: Telgárt - Mlynky - Hnilec Jakub :-) v Dedinkách je hneď niekoľko nádherných fotospotov a samotná trať medzi Stratenou a Dedinkami patrí k tomu najkrajšiemu, čo na Slovensku máme. V letných mesiacoch tam každý deň zavíta veľa železničných fotografov, najmä z Českej republiky, Maďarska a Spolkovej republiky Nemecko. Záber vlaku na pozadí priehrady Palcmanská Maša a obce Dedinky si našiel cestu do mnohých zahraničných kalendárov. Je to skrátka klasika. Nájsť však ten pravý fotospot je ozajstné umenie. Okolité kopce poskytujú veľa šancí na zachytenie vlaku v romantickom prostredí. Len to chce trpezlivosť a veľa skúseností. Napriek pomalšiemu vlakovému spojeniu sú Dedinky ľahko dostupné autobusom. Zo Spišskej Novej Vsi netrvá cesta ani hodinu. |
» koko Príspevky: 729 12.7.2005 22:55
|
RE: Telgárt - Mlynky Jakub ja nie, ale ubezpecujem ta, ze majstri z masiniek v noci na nas kukali ako na zjavenie - 5 blaznov zo stativmi rozlozenych v tme po nastupisti ![]() ![]() . Niektori sa aj pytali vypravcu ![]() |
» Jakub Príspevky: 3 495 12.7.2005 22:13
|
RE: Telgárt - Mlynky Nefotil dnes niekto z vas okolo 16:45 pri zastavke dedinky? Som presvedceny, ze fotit v take jdiere, este k tomu so stativom moze len niekto z tohto servera :-)). |
» misox Príspevky: 94 12.7.2005 21:46
|
RE: Telgárt - Mlynky
|
» Garin Príspevky: 5 154 12.7.2005 10:03
|
RE: Telgárt - Mlynky Off topic :-) pri nočnej fotografii, najmä pri fotení objektov so silnými svetlami odporúčam používať minimálne clonové číslo aspoň 8 - 11. Kvalitný objektív potom vykreslí svetelný zdroj (lampy, reflektor lokomotívy) v hviezdicovitom tvare a nie ako rozpitú "machulu". Podobne pri fotení svetelných tabúľ s názvom stanice sa dá preexpozícii predísť tým, že sa dohodneme s výpravcom stanice, aby sekundu-dve po začatí expozície svetelné označenie vypol. Podobne sa dá postupovať v stanici, ak rušeň stojí, požiadame rušňovodiča, aby reflektor na náš signál po začatí expozície vypol a pokračujeme v expozícii menej svetelných partií záberu. |