Fórum - SK - Všeobecne - ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.

Pozn.: Názory diskutujúcich sa nemusia zhodovať s názormi VLAKY.NET.

» Návrat na prehľad tém

» passion Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Máme tu diskusiu o ZSSK Cargo, BRKS, tak teda tu bude niečo o štátnom prepravcovi osobnej dopravy, ZSSK.

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok s obrázkom

» charly Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
Zobraz odkaz na diskusný príspevok
RE: ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.

traťovákŠlo by to aj dnes? Že váhaš. Šlo. Len nie pre obyčajného smrteľníka.

» tratovak Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
REPORTÉR

Čo dodať? Ide to od 10 k 5 ...

» Zámčan Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

individualne....hm len či je vždy čas.....Vlakové čaty majú mobily aj im dispečer ZSSK volá a naopak...Ale ja poznám aj prípady ked vl čaty prestup prestrelili aj úmyselne hovorili o desiatich ludoch a boli dvaja....poznám mnoho a mnoho prípadov ked si niekto "vybavil" čakanie,ale samozrejme o prípoj inde sa už dispečer nestaral ved nikto nevolal.....ale nestihlo prípoj inde daleko viac ludí ako na ktorých sa čakalo....

» tratovak Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
REPORTÉR

Podľa mňa toto nemožno vtesnať do tabuliek. Každý prípad by sa mal posudzovať individuálne. Vlakom, z ktrého obyčajne nik neprestupuje, može ísť raz za rok skupina detí z výletu a nechajte ich niekde trčať... Neviem či vlakové čaty majú služobné mobily, ale riešenie vidím v tom, že sprievodca by mal zistiť, kolko ludí chce prestupovať a včas volať dispečera.
Ešte pred xy rokmi hrali v zákrute skladbu cti pre železničiarov - práve skupina detí sa vracala z tábora, ušiel im posledný vlak na Poprad a tak sa pridal vozeň pre nich na vtedy ešte povinne ložkovu Slovakiu. Šlo by aj dnes?

problemom pri našich meškaniach je to že nemáme väčšinou hustý grafikon. (hlavne cez víkendy)..to znamená ked ujde vlak další ide.....až o xx hod....a cestujúci má problemy zhaňať náhradnú dopravu.....
dalej je rozdiel aký vlak čaká a či jeho meškanie môže ovplyvniť výrazne iné vlaky......od toho by mala byť pomôcka Čakacie časy....ale je to pre služobnú potrebu..a tu si myslím že by cestujúci mali vedieť že v takej stanici ako je BA HL.ST sa na prípoje nečaká......pokial viem tak aj viedenské v podstate os vlaky u nás nazývané REx nečakajú žiadne prípoje na žiadosť OBB....
precízne vypracovaná pomôcka čakacie časy by vyriešila mnohé problemy v prevádzke,žial častokrát sa len opisuje a nereflektuje vždy na zmeny v GVD.

v tom medializovanom prípade išiel cest vlakom 5033 z NZ do KE 12.54 z NZ a chcel ísť na R s odchodom zo Šurian 13.09.,kedže os vlak meškal lebo čakal prípoj z BA cca 12 min ,v Šuranoch prípoj nečakal a cestujúci tam musel zostať čakať 4 hodiny na čom si zgustla Denisa Cibulka.....Pričom ak by boli dobre nastavené čakacie časy to znamená že vl 5033 by mal čakací čas na ostatné vlaky len 5 min všetko by bolo OK,to zase si nemyslite že by čakal nejako málo na os vlak z BA by mohol čakať 23 min a na EC z PH 18 min do 12.59.......

» splinterX Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Ondro, ja som asi dva roky dozadu zažil podržanie vlaku z Leopoldova do Trnavy čoby prípoja od R612, ktorý meškal 70 minút kvôli pádu trolejového vedenia na Považí, a to len kvôli hypotetickým dvom, možno trom cestujúcim. Bol to vtedy myslím predposledný alebo posledný vlak ten večer. MOhla byť ešte možnosť nechať R612 vtedy zastavovať ako OS od Leo po BA, ale zase to by sa napakovalo meškanie ešte viac a ľudia v TT a BA čakali na posledné vlaky do SEnice či do Dunajskej alebo Malaciek

» splinterX Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Existuje vôbec nejaký univerzálny postup ako sa zachovať v prípade meškania vlaku že aby to nebolo vyslovene na ľubovôli dispečera?? Beriem že ľudia chcú cestovať pokiaľ možno čo najrýchlejšie a tak je logická snaha robiť prestupné časy na prípoje čo najkratšie ale zase keď vlak mešká a ako píše Zámčan ak by mal všade rýchlik čakať na prípoj tak dominovým efektom sa meškanie prenesie na celú sieť a zase keby sme uvažovali s meškaniami dajme tomu 15 minút plus rezerva na prestupy aby sa meškania neprenášali na iné vlaky potom by všade musela byť vata a o tom sú diskusie typu zas "dokonalý" prípoj a pod....

Ondro opísal si posledné spoje ktoré čakajú u nás aj v takej stanici ako je Bratislava hl...kde sa bežne nečaká.....
ale by som mohol aj opačne lebo viem že ludia si poobjednávali taxíky lebo sa im nechcelo čakať z poobednej zmeny v BA HL.ST 2 hodiny kde sa čakala SS.tu musí byť vidieť účel ak cestuje z poobednej 200 ludí tak predsa nebudem čakať 2 hodiny na 5 ludí z EC vlaku.....aj to sa stáva....

ale môže to byť aj naopak a vypraviť prázdny vlak je nezmysel.......

» Ondro Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Zamcan:

A doslo aj na taxiky, ktore si zeleznice v Yorku museli objednat...

» Ondro Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail

Zamcan:

Jedna skusenost s CD v minulosti...

Cestoval som z Viedne do Unicova. Osobak z Breclavi do Prerova cestou nabral meskanie a mne hrozilo, ze mi ujde pripoj Prerov - Olomouc a nasledne Olomouc - Unicov.

Kedze to boli posledne pripoje (asi ako to posledne IC z BA do KE), uz od Hulina sa vlakovy personal snazil, aby pripojne vlaky z Prerova tento zmeskany osobak pockali.

Vysledok - cestujuci v smeroch Prarov - Ostrava i Prerov - Olomouc (Praha) sa do svojich pripojnych vlakov dostali a blahorecili pani vlakveducu i personal zst. Prerov. A ja som sa s malym meskanim do toho Unicova dostal.

Keby nebolo ochotneho personalu a ustretovosti, asi by som spal celu noc v Prerove na ulici a preklinal CD a posielal ich do najhlbsieho pekla.
Takto mam vsakpozitivny zazitok a niekto u CD aj pocit, ze ludom pomohol.

K spominanemu nepripoju od viedenskeho REX na kosicky IC... Pouzival som v minulosti aj tieto spoje. Asi by som ZSSK poslal do pekiel a ziadal vratenie cestovneho. Nabuduce by som uvazoval, ci sluzby ZSSK vobec pouzijem a je mi jedno, ci si tym dajaky dispecer vystruha ostruhy alebo pekelne zatratenie.
Par minut meskania IC, ktore skoro nikde nestoji a ma nebodaj loko s ECTS na nasich hrkalkovych tratiach po ZA hravo vyrovna. Ked to dokazali T478.4 s Ex Tatran, tak to dokazu aj 350 s IC.

Je to o pritupe k ludom. Precestoval som toho po Europe dost, porovnavam zasadne s lepsimi skusenostami a zatracujem tie horsie, nech sa to stalo, kde chcelo. Meskal som aj na trati z York - London. To by ste mali vidiet snahu a ochotu vlakoveho a stanicneho personalu v alternativnych ponukach a snahe dopravit cestujucich do ciela aj napriek technickej poruche v uzle Doncaster.
A nakoniec sme stihli aj predposledne metro.

» Pridaj príspevok k téme

LTE Logistik a Transport Slovakia s.r.o.

TOPlist