Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
https://zdopravy.cz/hakovnice-v-roudnici-po-18-pripadech-strzenych-trolejich-konci-pomohl-prikaz-ministra-270473/
Pre nich to bolo najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie. Pre nich...
To že vlaky meškali mali hlboko v ... Čo tam po 18 strhnutiach vedenia. Hodilo sa to na rušňovodičov, že sú debili, čo nevedia riadiť...
Peniažky každý mesiac aj tak prídu, tak načo si to budú komplikovať alternatívami.
https://youtu.be/xUQCJuwNkVs?si=pCnNFybIKQSk58bX
kto chce holda sposoby
a kto nechce hlada dovody.
PS : kto vie ci ma v tom Bednarik osobne prsty. ??
• Základný prestupný čas – 5 minút
• Najkratší prestupný čas (v prípade pristavenia vlakov na jednom nástupišti) –
3 minúty
Čakací čas 0 minút znamená:
• 0 minút
platí pre všetky vlaky prepravného druhu rj, rjx, SC, EC, EN, Ex a R. Uvedený
čakací čas predstavuje situáciu, kedy zmeškaný vlak príde do ŽST najneskôr
v čase pravidelného odchodu čakajúceho vlaku.
• 0 minút
platí pre všetky vlaky prepravného druhu Zr, REX a Os v prípade, ak je následný
vlak rovnakého smeru a prepravného druhu vedený za 60 a menej minút. Uvedený
čakací čas predstavuje situáciu, kedy zmeškaný vlak príde do ŽST najneskôr
v čase pravidelného odchodu čakajúceho vlaku
To znamená ak napr. Ex 6XX má zo Žiliny pravidelný odchod xx:45, musí zmeškaný prípoj. vlak prísť najneskôr xx:45, inak tých 5 minút nečaká (ak príde xx:47, vidím len vzdiaľujúce sa koncové svetlá).
Čakacie časy 0 si podľa mňa spravili, aby mohli plniť nesplniteľný GVD s čo najmenšími odchýlkami a potom si vykázať menšie meškania a tlapkať sa po pleci. Že cestujúci tým pádom stoja hodiny na stanici a čakajú ďalší vlak, lebo tomu svojmu stihli zakývať ešte... Také štatistiky sa nevedú. Takže ako píšem, sral pes cestujúcich. Preto už kde môžem, idem autom. Aj keď vlak mám zadarmo.
otazka opravnena: za ako dlho sa to da ''zpapierovat''???
jedine zeby niekoho napadlo prekopavat cely cestak aby nahodou 4 vlaky z 10 neprichadzali s naskokom ...... nepochybujem ze firovia a vypravcovia su dostatocne inteligentni (a z vyluk ostrielani), ze sa s tym vedia vysporiadat do najblizsej zmeny aj sami ....... stale to je ''brnkacka'' oproti jednokolajkam a polovicnej stanici co tam mali pred par mesiacmi.
PS: alebo este sa o zmene nedozvedeli ohrozeni tratovi robotnici???? (ironicky ton)
ked sa zmena prenesie do KIS a podarí sa to (prevádzka vie ako to niekedy funguje) od 1.2. by mali byť zmemené aj ZCP

Zdroj :joj24_official
Prepáčte,omylom som to nevložil do témy Čierna kronika.Rozhodilo má nečakané úmrtie jednej priateľky exšefa parlamentu...