Taurus, Vectron a iné elektrické rušne Siemens
Dňa 31. marca 2005, sa uskutočnil v montážnych priestoroch firmy Siemens Transporation Systems v Mníchove - Allach, roll-out trojsystémového Taurusa radu 1216.
Železniční operátori z celej strednej Európy s nedočkavosťou očakávali tento deň, pretože výrobca avizoval, že nový Taurus prekoná nielen bariéry odlišných elektrických napäťových sústav, ale že bude môcť bez problémov jazdiť aj v krajinách, kde jeho predchodca, rad 1116 spôsobuje rušenie koľajových obvodov. Ako je známe, na SŽDC a ŽSR dosiaľ nemá prejazdnosť.
Siemens TS vyrobil tri verzie lokomotív radu 1216.
1216.001, typ A s určením pre D-CH-I-SLO s VZ pre určené krajiny
1216.002, typ C s určením pre CZ-SK-H s VZ Mirel
1216.003, typ B s určením pre D-A-SLO s VZ pre určené krajiny
Na dnešnom roll-oute boli prezentované stroje 1216.001 (na voľnom priestranstve) a 1216.003 (v hale). V nasledujúcich mesiacoch budú nasledovať skúšky na okruhu vo Wildenrath a v Cerheniciach. 1216.003 uskutoční testy na ÖBB.
V budúcnosti budú vytvorené, ak sa ukáže potreba, aj iné verzie 1216: napr. pre krajiny D-A-CZ-SK, alebo pre D-SLO-A-CZ-SK.
V tejto rubrike budeme sledovať ďalšie cesty nového typu Taurusa, pretože je predpoklad, že v dohľadnej dobe sa udeje jeho prezentácia na ŽSR a jestvuje reálna šanca, že bude môcť po schválení jazdiť aj na SŽDC a ŽSR.

mikulik: je to prierez problémov tých dvoch vzoriek loko /tj možno niečo s neničmi, možno softwarové problémy, a možno aj nejaký problém na podvozkoch -> dajme tomu /

Dotahujem veci do absurdna. Ostatne v Absurdistane zijem.
Ale tiez by ma zaujimalo, co za tajne kazitka (politicky korektna verzia daleko trefnejsieho nekorektneho vyrazu) ten vectron ma.
------------------------------------------------------------------------------
V tejto suvislosti mi nelezie do hlavy, ze si ho kupuje BLS vo viacsystemovej verzii . Svajciari su zname haklivky a splnit ich poziadavky je nadludska namaha. Neodpustia ani ciarku.

Ináč k téme. Jeden prijemný rozhovor som absolvoval cez víkend s jednou osobou, čo jazdí na Vectronoch, a teda zasvetil som sa do tajov neschopnosti u RJ.
Takže nie je všetko tak ružové ako to na vonok vyzerá. Ak si človek prečíta diskusiu okolo 361 a 380/1 dostane sa do prierezu problémov u Vectrona ....

Toz neviem, ci si pochopil moju ironicku poznamku...

Ja len, ze kopa dovodov, preco sa nieco neda, ma pre mna neakceptovatelny a nepochopoitelny dovod - niekomu sa nieco nechce. A preto sa vytvori interny predpis, rozkaz a cojaviem co, aby sa to nedalo aj podla papierov.
> Výpravcovia vedia, len sú tam jedinečné kusy, ktoré nepomôžu, alebo to majú na háku.
Toto je cosi, co nedokazem akceptovat, len tolko.
Tejto vete nejako nerozumiem. Dopravca si ma co s kym vykecat, kym sa ozve do dopravy?
Keby si to mohli povedat ludia v inych povolaniach.... Najskor by vyleteli za porusenie pracovnej discipliny.
Tak tych, co nechcu, prelozit, alebo na nich disciplinarne konanie.
Ludi, co su dvoj a viacjazycni dnes uz jesto....
Ako to riesi Breclav? Ako to robia v Ceskych Veleniciach?
Pochybujem, ze tam firovia hovoria po cesky. Aj ked, jeden nevie, Rakusko je zas plne Cechov a Slovakov.

---------------------------------------
Teraz len tak zartom, na stretnuti FREMO som sa hral na vypravcu medzi nemeckou sekciou a ceskou sekciou. Uz podla telef. cisla som sa hlasil do telefonu v prislusnom jazyku. Bola to pekna estrada, ked sa zas Nemci snazili hlasit sa v stanici vypravcovi po cesky....

A ani mimoriadnosti sme vela nemali....

Ja len, ked sa to da pri hrani, urcite sa to da aj profesionalne. A netreba na to ani vysoku skolu.
Výpravcovia vedia, len sú tam jedinečné kusy, ktoré nepomôžu, alebo to majú na háku. Ale sú tam taký, ktorý sa pekne ozvú a vybavia s majstrom ešte v Kittsee. A vtedy je to pohodka.
Podobný príklad Marchegg. Komunikácia po slovensky. Obrovská sranda, ako všetkých v Mgg trápi SK.