Modelárske predajne
Vzhladom na to, ze modelarskych predajni nie je velmi vela (ale urcite viac ako kedysi) a okrem toho, uroven je casto krat velmi rozdielna (co sa tyka vyberu ale aj cien) budem rad, ak aj vy prispejete svojimi skusenostami, adresami. Samozrejme, vitane su aj otazky a odpovede typu "V ktorej predajni mozem zohnat toto a toto ...." (s ohladom na to, ze niektore predajne su zamerane len na urcite znacky).
Obrovsky vyber zeleznicnych modelov (najviac HO, ale aj TT tam boli vozne, videl som tam aj Sergeja a Ragulina, samozrejme aj v N-ku sa tam toho naslo dost). Velkou vyhodou je to, ze predajna ma velmi vela vitrin a tak su vsetky modely vystavene aj s cenami. A tak sa da dobre popozerat a vybrat aj bez otazko typu mate "toto a toto", a "kolko to stoji" a potom predavac niekolko minut doluje model, aby ste si ho prezreli a povedali ze "dakujem".
Vyhodou je dalej aj to, ze je tam velmi dobry vyber aj "nasich" modelov (maju tam este Roco Sergeja za nieco vyse 4000 CZK, takze ak ho niekto este nema ....) - jasne, ze podla vyrobneho programu viac CSD a CD, ale bolo tam aj par kuskov ZSR.
Prijemne je aj to, ze je tam k dispozicii aj znacne mnozstvo literatury (knihy, casopisy) so zeleznicnou tematikou. Doplnkom je aj velmi slusny vyber stavebnic budov, rozne posypove materialy a imitacie dlazby, skridiel ... (zhruba vsetko, co som videl v katalogu Auhagen mali aj tam - takze si to mozete pozriet, "omacat" a rozhodnut sa.
Nechybali ani navestidla (AZD aj Ruske, a to aj HO, TT aj N - s mikrodiodami).
Problemom nie su ani modelarske farby, striekacie pistole, kompresory, ....
Nuz, a v neposlednom rade, prijemne su aj ceny. Zhruba zodpovedaju tomu, co je uvedene na strankach vyrobcov (HO Rajka stoji 715 CZK, Z-etka Propan Butan za 580 CZK, Ypsilonky CD v roznych farebnych mutaciach 1060 CZK, ....).
K dispozicii su aj komponenty DCC, aj ked len od Roco a Lenz (Sady, dekodery, ...)
Samozrejme, vybrat si mozu aj ine modelarske odvetvia. Stovky plastikovych stavebnic lietadiel, kaminoov, lodi, bojovej techniky, lepidla, farby. Desiatky stavebnic lodi, lietadiel a aut na RC (aj nahradne diely), RC supravy, sucasti RC suprav, motory, ....
Jedinou nevyhodou je snad to, ze sa neda platit platobnou kartou a tak si musite priniest CZK. Ale, ja som v sobotu platil v EUR (velmi ochotny predavac, ktory s Vami kludne prekeca aj cele predpoludnie mi nasiel prepocitaci kurz a tak dva modely putovali hned do tasky).
Takze, vsetkym tuto predajnu vrelo odporucam.